Inniváció ingatlan

Miért kell az Ingatlanos? 1. rész

Egyre gyakrabban hallani a tulajdonosoktól, hogy az ingatlanközvetítő nem tesz többet a sikeres eladás érdekében, mint egy magánszemély, „Készít pár rossz minőségű képet, felteszi valami ingyenes hirdetési portálra, majd, ha bemutatásra kerül a sor, megáll az ajtóban (jobb esetben beljebb) és közli az érdeklődővel, hogy nézzen körül.”

Természetesen, a tulajdonos is fel tudja tölteni a hirdetéseket és, ha jól árazta be az ingatlant, akár jó esélye is lehet az eladásnak, ennek ellenére, még jó pár apróságon elbukhat a sikeres értékesítés.

Egy ingatlanközvetítőnek ennél sokkal összetettebb a munkája!

Spóroljunk már az elején…

A legtöbb tulajdonos (kivéve, akinek nem volt még rossz tapasztalata) először úgy gondolja, majd saját maga, ingyenesen hirdeti a lakását, aztán kiderül, ez sincs teljesen így! Korlátozott, vagy meg sem jelentethető fotók, kreditek, amelyeket jól kell kezelni, ezek az első problémák.

A következő lépésnél, amikor jelentkezik az érdeklődő, jön egy újabb elbizonytalanodás és kérdés: - Biztosan szeretnénk, hogy idegenek járkáljanak a lakásunkban? Lehet, csak ráérnek és eljönnek nézelődni? Sokan, jogosan tartanak ettől.

Egy jó ingatlanközvetítő viszont, biztonságot adva, előzetesen ellenőrzi az érdeklődőket. Megszűri a keresést, mert senkinek sem érdeke a felesleges időtöltés egy olyan megtekintővel, akinek nem, vagy csak távoli elképzelése a vásárlás.


 

Tapasztalat, rutin, biztonság

Legyen szó akár eladóról, vagy vevőről, ők a legtöbb esetben, ritkán kerülnek abba az helyzetbe, hogy ingatlant adjanak el, vagy vásároljanak. Mindkét fél részére ez egy feszült, izgalommal teli állapot, hiszen az egyik legnagyobb értékükről, vagyontárgyukról kell döntést hozniuk, nem is beszélve az emocionális érzéseikről. Idegenekkel kell egyezkedni, alkudni, és a tapasztalatlanság bizony, egyéb nem várt eseményeket is hozhat. Egyáltalán nem egy egyszerű helyzet.

Ebben az esetleges kellemetlen állapotban, igencsak jól jön egy tapasztalt, rutinnal rendelkező ingatlanközvetítő. A két fél közötti feszült helyzetet elsimítja, a tárgyalásokat végigkíséri, előkészíti, higgadtan kezeli az adás-vétel legapróbb részletét is, ezáltal biztonságot nyújt mindkét fél számára!

A ráfordított idő, a hirdetések kezelése, költsége, az ügyfél, - ügylet kezelése mindösszesen olyan tényező, amely költségekben számolva igen jelentős az ügyfelek számára, jóval több, mint amennyi díjat jelent egy tapasztalt ingatlan szakember közreműködése!